Pripremi se za ljetovanje s ljubimcem

Nakon odabira destinacije, važno je dobro isplanirati put i pripremiti sve potrebno za bezbrižno putovanje s ljubimcem.

Pripremi se za ljetovanje s ljubimcem

Ljeto nam nosi mnoge radosti – duge, vruće i sunčane dane, pregršt sportskih i rekreacijskih aktivnosti, uživanje u prirodi i ono najvažnije – putovanje na more s najboljim prijateljem

Kada ste ti i tvoj ljubimac odabrali destinaciju, važno je dobro isplanirati put i proučiti mjesto koje posjećujete kako biste bezbrižno uživali u svakom trenutku putovanja. Već smo spomenuli kako je za dobru pripremu najbolje napraviti detaljnu check listu. To će smanjiti vjerojatnost da nakon dolaska na odredište shvatiš da nisi ponio nešto hitno i bitno što možda nećeš imati gdje nabaviti. Za sam put bit će vam potreban transporter ili sigurnosni pojas, voda, a ovisno o duljini vožnje te ljubimcu kojeg vodiš i mala količina hrane ili pokoja poslastica te igračkica. Ne zaboravi ni vrećice za izmet i vlažne maramice, a ako tvoj prijatelj nije ljubitelj vožnje ili prvi puta putujete nekim prijevoznim sredstvom, svakako bi bilo dobro da pripremiš i adekvatno umirujuće sredstvo namijenjeno ljubimcima. 

Kad stignete na destinaciju, bit će vam potreban krevetić, omiljene igračke za bolju zabavu i opuštanje, dovoljna količina hrane i poslastica te nešto od opreme za rashlađivanje. Ako je tvoja prijateljica mačka, svakako ponesi i pijesak, lopaticu te mačji WC. Planirate li kampirati ili dio vremena provoditi u prirodi, Dogs creek ima savršenu opremu za takve prilike. 

Izvor fotografije: Pexels

"Prije polaska obavezno zaštiti svog mezimca od nametnika, a ako ćete biti odsutni dulje vrijeme, pobrini se da imaš zaštitu za cijeli period putovanja. Isto je s lijekovima – ako tvoj krzneni prijatelj redovno treba piti određenu terapiju ili mu je periodično potreban neki lijek, pobrini se da imaš dovoljnu zalihu kako ne bi bilo komplikacija. Bilo bi dobro da poneseš i chlorhexidin sprej za slučaj ogrebotine ili manje ozlijede, zavoj, aktivni ugljen i probiotik."

Bez obzira na njegovo zdravstveno stanje i vašu opremljenost, svakako provjeri gdje će vam biti dostupan najbliži veterinar za neočekivane situacije, ali i pet shop – i najboljima se dogodi da nešto zaborave, a može ti zatrebati nešto što do sada nisi trebao. Također provjeri postoji li web shop koji dostavlja na vašu lokaciju ako ne možeš pronaći pet shop u blizini.

Bili u šatoru, hotelu ili apartmanu, uvijek se pobrini da se tvoj ljubimac može rashladiti kako ne bi došlo do toplinskog udara. Neka mu na raspolaganju uvijek bude dovoljno svježe vode i rashladna podloga te pripazi na temperaturu prostora. U nedostatku rashladne podloge može poslužiti i mokri ručnik, a kao odlična zanimacija tu su i igračke – neke od njih mogu se i napuniti voćem, konzervom i poslasticama pa smrznuti, a neke su samo za zamrzavanje i hlađenje. 

Izlete na plaže i istraživanje obale organiziraj prije podne i kasnije poslijepodne, nikako za vrijeme najjačeg sunca kako vam ne bi pozlilo. Tvoj psić može imati poddlaku koja će ga štititi od sunca, no ne zaboravi kako se njemu na ovim vrućinama jako teško rashladiti i mogao bi se naći u životnoj opasnosti – posebno ako se radi o nekoj od pasmina s kratkim njuškama, ima neki zdravstveni problem ili je jednostavno već u starijoj dobi

Izvor fotografije: Pexels

"Najbolje osvježenje svakako je kupanje u moru, samo pripazi da ljubimac ne doživi šok od nagle promjene temperature – u vodu ulazite oprezno i postepeno. Prije nego što se zaputite na kupanje, provjeri ima li plaža kakva pravila vezana uz kupanje i boravak kućnih ljubimaca, trebaju li biti na povodcu i imate li se gdje smjestiti u hlad. Ondje također postavi posudu s vodom i, ako se dulje zadržavate, prati da je uvijek svježa. Ako na plaži ne možeš doći do pitke vode, ponesite i prijenosni hladnjak - tako ćete oboje imati nešto za osvježenje, a ni voće i poslastice koje možeš ubaciti unutra neće biti na odmet."

Svi smo se već uvjerili kako je pravilna priprema bitna za savršeno ljetovanje. Sigurni smo da ćete se, znajući da si učinio sve kako bi vaše putovanje prošlo bez problema, divno provesti i uživati u suncu, moru i ostalim ljetnim radostima. Želimo vam odličan provod s puuuuno šetnji i kupanja! 

 

Autor: Paula Harapin