Pripremi se za kampiranje sa psom

Osim popularnog kampiranja u šumama i planinama, svog ljubimca možeš iznenaditi zabavnim i opuštajućim danima na obali.

Pripremi se za kampiranje sa psom

Ljeto je vrijeme beskrajnih pustolovina te nam svaki novi, sunčani dan pruža novu priliku za zabavu i uzbudljive aktivnosti. Sigurni smo da ste se ti i tvoj krzneni prijatelj već okušali u dugim šetnjama, igrama u parkovima te pikniku, a mi ti predlažemo još jednu odličnu ideju koja će posebno obilježiti ove tople mjesece – kampiranje

Osim popularnog kampiranja u šumama i planinama, svog ljubimca možeš iznenaditi zabavnim i opuštajućim danima na obali gdje se možete baviti raznim aktivnostima kao što je bacanje frizbija ili loptice, istraživanje prirode, plivanje ili jednostavno opuštanje u hladovini uz mirise i zvukove mora. Duž naše obale (a i kopna) nalaze se stotine različitih dog-friendly kampova od kojih neki imaju posebne dijelove ili pak cijele plaže na kojima se ti i tvoj mezimac možete zabaviti, tuševe za ljubimce, hranu za pse u asortimanu trgovine pa čak i trenere i poligone! Prije no što odabereš destinaciju koju ćete posjetiti, savjetujemo ti da svakako provjeriš ponudu sadržaja i pravila kampa. Kao jedni od najpogodnijih i najzanimljivijih kampova za putovanje s kućnim ljubimcima ističnu se Kamp Lanterna u Poreču, Slatina na Cresu te Čikat na Lošinju

Izvor fotografije: Pexels

"Duž naše obale (a i kopna) nalaze se stotine različitih dog-friendly kampova od kojih neki imaju posebne dijelove ili pak cijele plaže na kojima se ti i tvoj mezimac možete zabaviti, tuševe za ljubimce, hranu za pse u asortimanu trgovine pa čak i trenere i poligone!"

Ako planirate jednodnevni izlet, možda će vam više odgovarati plaža za pse. Iz godine u godinu ljubitelji ljubimaca na raspolaganju imaju sve više plaža namijenjenih kućnim ljubimcima pa ih je sada lako naći i na otocima i na obali, a najpoznatija je zasigurno Monty's Dog Beach and Bar u Crikvenici. Ondje se tvoj pratitelj može rashladiti uz pivo ili sladoled za pse, a nakon kupanja u slanom moru na raspolaganju su tuševi te ležaljke i suncobrani za zasluženi odmor nakon zabave. 

"Kada odaberete kamp koji ćete posjetiti i upoznate se s njegovom ponudom, vrijeme je da napravite popis stvari koje će vam ondje sigurno zatrebati."

Odlučite li boraviti u šatoru, pobrini se da na vrijeme navikneš ljubimca na njega kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja kada dođete na lokaciju. Šator prethodno otvori u dvorištu ili kući/stanu te mu unutra postavi krevetić, ponudi mu poslastice i igračkice kako bi se prije opustio, a bilo bi super kada bi i ti neko vrijeme tamo proveo s njim.

Izvor fotografije: Pexels

Osim potrepština koje trebaš nositi na svako putovanje kao što su hrana, zdjelice ili krevetić, za kampiranje će ti dobro doći još nekoliko stvari. Dogs Creek u ponudi ima raznovrsnu outdoor opremu koja će tebi i tvom ljubimcu omogućiti maksimalni doživljaj prirode. Svakako razmisli o reflektirajućoj oprsnici ili ogrlici kako bi svog prijatelja u svakom trenutku mogao držati na oku te kako bi ga drugi ljudi mogli primijetiti kada padne mrak. Odlučite li planinariti ili istraživati okolnu prirodu, bilo bi dobro imati reflektirajući dulji te lakši i čvršći povodac kako bi tvoj prijatelj nesmetano mogao njuškati. U duge šetnje ponesi i torbicu s poslasticama te bocu vode - kako za sebe tako i za svog prijatelja, a misliš li šetnju pretvoriti u cjelodnevni izlet, bilo bi dobro ponijeti i nešto hrane. Dogs Creek nudi i praktični putni set za hranu i vodu baš za ovakve situacije. 

Kako bi vrijeme provedeno u vodi bilo još zabavnije, ponesite i plutajuće igračke koje će zasigurno oduševiti tvog mezimca. Nakon dana punog aktivnosti i novih iskustava bitno je dobro se odmoriti. Ako si u potrazi za idealnim krevetićem, predlažemo ti da razmisliš o perivim tkaninama otpornim na vodu i prljavštinu kako bi tvoj ljubimac mogao drijemati na udobnoj podlozi bili na otvorenom ili zatvorenom, čak i netom nakon vodenih radosti. 

"Ono na što je izrazito bitno obratiti pažnju su visoke temperature i mogućnost toplinskog udara kod kućnih ljubimaca pa pokušajte izbjegavati izravno sunce, a ako se niste u mogućnosti rashladiti u moru ili pak rijeci, pobrini se da tvoj prijatelj može odmoriti na rashladnoj podlozi te mu svakako mora biti dostupna dovoljna količina svježe vode." 

Osim cjelokupne opreme, vodi brigu o tome da prije putovanja svog ljubimca zaštitiš od nametnika odgovarajućom ogrlicom, ampulom ili tabletom kako biste izbjegli moguće komplikacije za vrijeme kampiranja. 

Osim kampiranja na obali, izvrsna opcija su i gorski ili nizinski kopneni krajevi puni očaravajuće prirode kao što je kamp Big Bear u blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Ova i slične lokacije odlične su za putovanje s ljubimcem zbog manjih gužvi i nešto nižih temperatura, a često su okružene velikim zelenim površinama idealnim za trčanje i istraživanje, u čemu će svaki pas uživati. 

Gdje god odlučite putovati, kampiranje će svakako biti zabavno i vjerujemo da ćete se vratiti kući puni dojmova i novih iskustava! 

 

Autor: Paula Harapin