Kako odabrati odjeću za pse?

Odgovarajuća odjeća tvog mezimca može zaštititi od hladnoće, kiše, blata, pa čak i od iritacija kože izazvanih vjetrom. 

Kako odabrati odjeću za pse?

Dolaskom hladnijih i kišnih dana, važno je razmišljati ne samo o tome kako ćemo sebe zaštititi od lošeg vremena, već i naše četveronožne prijatelje. Psima, baš kao i ljudima, može smetati hladnoća, vlaga i vjetar, a neki od njih su posebno osjetljivi na vremenske uvjete. Odgovarajuća odjeća tvog mezimca može zaštititi od hladnoće, kiše, blata pa čak i od iritacija kože izazvanih vjetrom. 

Navikavanje ljubimca na nošenje odjeće može biti izazovno, osobito ako se s tim susreće po prvi put. Najvažnije je da ga privikavaš polako i strpljivo kako se ne bi uplašio i u budućnosti to povezivao s negativnim iskustvima. Prvi korak koji nikako ne treba preskakati je samo upoznavanje s novim predmetom – dopusti mu da ga njuši, istražuje i stvori pozitivne asocijacije. Možeš ga nagraditi poslasticom kod svake mirne reakcije na pojavu jaknice, pulovera ili kabanice. Kada ste to savladali, počni s postepenim oblačenjem – ponudi mu poslasticu kroz otvor za glavu sve dok se ne opusti i počne svojevoljno obavljati radnju, a zatim prijeđite na sljedeći korak i tako dok se u potpunosti ne obučete. Za početak biraj lagane komade koje je jednostavnije odjenuti, poput tankog pulovera ili kabanice. S vremenom, kako se pas navikava, možete produljivati vrijeme nošenja i, ako misliš da će mu biti potrebno, prijeći na složenije komade poput pravih jaknica.

"Prije nego što se odlučite za kupnju odjeće, važno je pravilno izmjeriti ljubimca. Osnovne mjere uključuju duljinu leđa od vrata do baze repa, opseg prsa i vrat te su bitne kako bi tvom mezimcu odjeća odgovarala bez da ga sputava u kretanju ili disanju."

Izvor fotografije: Pexels

Posebno je važno obratiti pozornost na pasminu psa. Manjim pasminama poput chihuahue ili maltezera često bolje odgovaraju komadi s elastičnim materijalima, dok veće pasmine poput labradora trebaju čvršće materijale i šire krojeve kako bi se u njima osjećali udobno. Također, pasmine s dugom dlakom poput samojeda mogu imati problema s pregrijavanjem pa im treba odjeća koja omogućava koži da diše, dok kratkodlaki psi poput mopsa trebaju toplije, podstavljene jakne kako se ne bi prehladili.

"U ZOOCITYJU pronađi široku ponudu odjeće za svog ljubimca koja će zadovoljiti sve ono što tražiš - od modernih, toplih jaknica i duksi do mekih džempera i kabanica u raznim bojama. Svi modeli dolaze u različitim veličinama i krojevima kako bi se našlo ponešto za svaku njušku, a posebnu pažnju pridajemo funkcionalnosti i udobnosti."

Kabanice će vam zasigurno biti najvažniji odjevni predmet – posebno za vrijeme kišnih, jesenskih mjeseci, ali i kroz ostatak godine. ZOOCITY ti zato nudi nekoliko vrsta koje dolaze u raznim veličinama i bojama, uključujući one s reflektirajućim trakama za sigurnije večernje šetnje. Baš je počela i super akcija na kabanice pa ti je ovo izvrsna prilika da svog ljubimca pripremiš za kišnu sezonu. Pripremite se za kišne dane! Svim članovima ZOOCITY KLUBA nudimo 20% popusta na kabanice sve do 27.10. (popust se obračunava na blagajni u poslovnicama, a u košarici na webu).

Kada biraš odjeću za svog mezimca, ne zaboravi da mu ona pruža zaštitu, ali i dodatnu udobnost - zato je uvijek bitno prilagoditi se individualnim potrebama svakog psa, uzimajući u obzir pasminu, veličinu i stil života. Na kraju dana, najvažnije je da se tvoj ljubimac osjeća sigurno, toplo i ugodno dok zajedno uživate u šetnjama – bez obzira na vremenske uvjete.

 

Autor: Paula Harapin