Foresto: podjednako bitan u proljeće i u jesen

Ogrlica kao zaštitni preparat odlična je opcija za vrlo aktivne ljubimce koji puno vremena provode u prirodi, uživaju u dugim šetnjama, planinarenju i kupanju.

Foresto: podjednako bitan u proljeće i u jesen

Jesi li ti jedan od ljubitelja ljubimaca koji vjeruje da su buhe i krpelji prijetnja samo tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, kada je vrijeme toplije? Ako jesi - nastavi čitati, iznenadit ćeš se!   

Buhe i krpelji su sitni vanjski nametnici, ljudskom oku nekad teško uočljivi, koji su aktivni tijekom cijele godine, čak i u hladnijim mjesecima! Da, to znači da trebaš nastaviti koristiti zaštitu od njih i dalje, bez obzira što je zahladilo.

"Znaš li da buha, iako je dugačka svega nekoliko milimetara, može skočiti i do 200 puta vlastite duljine? Da da, vrlo su aktivne i dobre u skoku u dalj. Hrane se krvlju domaćina i vrsno su specifične, odnosno to znači da postoji pseća buha i mačja buha. Prilikom hranjenja mogu prenijeti različite bolesti, poput pseće trakavice, nekih bakterija, a vrlo česte su i alergijske reakcije na ubod buhe!"

Krpelji su, s druge strane, vrlo izdržljivi nametnici i puno opasniji za naše četveronošce! Prenose ozbiljne bolesti poput babezioze, erlihioze, anaplazmoze i borelioze (lajmska bolest) te se zadržavaju na ljubimcima nekoliko dana dok se ne nahrane krvlju. Kako bi spriječio hranjenje krpelja i rizik od prijenosa bolesti svakako zaštiti svoje ljubimce adekvatnom zaštitom i koristi zaštitu tijekom cijele godine! Na tržištu su dostupni različiti oblici zaštite – tablete, ampule, ogrlice i sprejevi te ne postoji univerzalna 'najbolja' opcija. Svaki preparat ima svoje karakteristike i nešto što tvom ljubimcu odgovara ne mora značiti da će i susjedovom i obratno! Više o pravilnoj zaštiti vašeg ljubimca možete pročitati u članku Paraziti kod kućnih ljubimaca.

Izvor fotografije: Pexels

Ogrlica kao zaštitni preparat odlična je opcija za vrlo aktivne ljubimce koji puno vremena provode u prirodi, uživaju u dugim šetnjama, planinarenju i kupanju. Foresto ogrlica bit će savršen izbor za tvog ljubimca jer je vodootporna, što znači da kupanje ili pokisnuće tvog mezimca neće umanjiti djelovanje zaštite! Još jedna odlična stvar je da Foresto ogrlica pruža zaštitu čak 7 do 8 mjeseci! Ogrlica će kontinuirano ispuštati aktivne tvari koje odbijaju i ubijaju vanjske nametnike (buhe, krpelje, papatače te pauše i šugarce kod pasa) osiguravajući na taj način dugotrajnu zaštitu – sretan ljubimac i sretan ti jer si miran duže vrijeme.

Djelatna tvar odbija i ubija nametnike, odnosno ima repelentno djelovanje što je još jedan ogroman plus jer samim time sprječava hranjenje nametnika i smanjuje rizik od zaraze vektorski prenosivim bolestima. Nakon pravilnog postavljanja oko vrata, ogrlica postaje djelotvorna unutar 48h, a nakon 7-8 mjeseci potrebno je staru ogrlicu zamijeniti novom jer prestaje biti djelotvorna. Vrlo je jednostavna primjena i korištenje, a potencijalni nedostatak može biti početni trošak. No, uzevši u obzir sve karakteristike, kupnja Foresto ogrlice je isplativa investicija u zdravlje i sigurnost tvog najboljeg prijatelja, a i znati da čuvaš i štitiš svog ljubimca je zaista neprocjenjivo! 

Kako bismo ti olakšali brigu o ljubimcima, pripremili smo akciju na Foresto ogrlice! Iskoristi sjajnu priliku za uštedu jer ti od 7.10. pa sve do 20.10. nudimo 10% popusta na Foresto ogrlice. Osiguraj svom ljubimcu zaštitu koju on zaslužuje, kako biste mogli bezbrižno uživati u zajedničkim avanturama u prirodi! 

 

Autor: Marina Žegrec, dr.med.vet.